'Glassisk' koncert: Romantikkens Mester

Kom en tur i hænderne på romantikkens mester, Johannes Brahms, og hans fantastiske cellosonater, når Holmegaard Værk byder velkommen til to af Danmarks ypperligste musikere i form af cellist, Tobias van der Pals, og pianist, Rikke Sandberg.


I en magisk og musikalsk konstellation vil du blive taget på en eventyrlig rejse i romantikkens tegn, når van der Pals og Sandberg forener deres instrumenter på smukkeste. Her - omringet af imponerende glasværker fra top til tå i museets ikoniske Hebsgaard-hal - vil du opleve de to sonater af Johannes Brahms, der begge markerer et højdepunkt i cellorepertoiret, blive fremført i en verden udformet i kunstglas.

Tobias van der Pals kommer fra en gennemmusikalsk familie med en stolt musisk tradition, der har løbet i arv i generationer. I 2007 modtog han en DipRAM for enestående solistperformance ved 'Royal Academy of Music in London'. Derudover er han vinder af den årlige cellokonkurrence på det royale danske musikakademi tilbage i 2008.

Rikke Sandberg har siden sin debutkoncert i 2022 været en del af eliten i dansk musikliv, hvor hun er blevet kendt som en udsædvanlig markant pianist, der både er konstant tilstedeværende og alligevel fuldkommen fordybet i musikken. Gennem tiden har Sandberg modtaget et hav af priser fra Anmelderringens Kunstnerpris over Ungdommens Sonningspris og til Helge og Merete Finsens Hæderpris m.fl. ligesom, at hun også gennem tiden har optrådt som solist ved utallige lejligheder - eksempelvis ved DRs Symfoniorkester, Tivolis Synfoniorkester og Den Kongelige Livgardes Musikkorps m.fl.

'Glassiske' koncerter
'Glassiske' koncerter er Holmegaard Værks helt eget koncert-koncept. Her - i museets ikoniske Hebsgaard-hal', fyldt med imponerende glasværker fra top til tå - præsenterer museet løbende forskellige musikalske konstellationer, der imponerer, bjergtager og sanseliggør musikken på smukkeste vis, når scenen nedbrydes og erstattes af et kunstlandskab udformet i glas.

Hebsgaard-hallen er fyldt med værker fra blandt andre Bjørn Nørgaard, Per Kierkeby og Erik A. Frandsen m.fl., der sammen er med til at resonere tonerne fra musikken på en helt bestemt måde, der gør at denne bliver allestedsnærværende i både krop og sjæl.