'Glassisk' koncert: Cascades

Tirsdag den 29. juni kan du komme på en levende musikalsk rejse gennem jazzens mangefacetterede udtryksformer, med to af Danmarks store nutidige jazzmusikere i form af saxofonist, Thomas Agergaard, og pianist, Artur Tuznik.


I et legende, intuitivt og virtuost samspil vil koncerten bevæge sig mellem forskellige udtryksformer, når de to musikere tager på en rejse tur-retur i jazzens fantastiske verden. Her - omringet af imponerende glasværker fra top til tå i museets ikoniske Hebsgaard-hal - tryllebindes du til tonerne af Agergaards saxofon og Tuzniks eminente klaverspil i en verden udformet i kunstglas.

Thomas Agergaard er saxofonist og fløjtenist, og uddannet fra Rytmisk Konservatorium i København. I 2001 modtog han DJBFAs hæderspris ligesom, at han i sin tid som professionel musiker har modtaget Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat. Agergaard er kendt som storslået improvisator, og har gennem hele sin glorværdige karriere vendt blikket improvisationens ædle kunstart i forskellige projekter.

Artur Tuznik er en prisbelønnet polsk pianist og komponist, der er uddannet fra Rytmisk Konservatorium i både København og Odense. De senere år har Tuznik rejst det meste af Europa tyndt i forskellige jazzkonstellationer, og er især kendt for sit stærke musikalske formsprog, der både har rødder i sit polske hjemland og den skandinaviske musiktradition.

'Glassiske' koncerter
'Glassiske' koncerter er Holmegaard Værks helt eget koncert-koncept. Her - i museets ikoniske Hebsgaard-hal', fyldt med imponerende glasværker fra top til tå - præsenterer museet løbende forskellige musikalske konstellationer, der imponerer, bjergtager og sanseliggør musikken på smukkeste vis, når scenen nedbrydes og erstattes af et kunstlandskab udformet i glas.

Hebsgaard-hallen er fyldt med værker fra blandt andre Bjørn Nørgaard, Per Kierkeby og Erik A. Frandsen m.fl., der sammen er med til at resonere tonerne fra musikken på en helt bestemt måde, der gør at denne bliver allestedsnærværende i både krop og sjæl.