Troens billeder: Folketro

Kom på rundvisning i folketro, når Holmegaard Værk i anledning af udstillingen 'Jim Lyngvild - SOLO' inviterer til anden udgave i rundvisningsrækken 'Troens billeder'.


Tro har alle dage været en del af den menneskelige natur. Fra troen på shamanisme i stenalderen til troen på nordiske guder i vikingetiden over folketro, kristendom, sagn og myter. Med udstillingen 'Jim Lyngvild - SOLO' bliver trosperspektivet taget under kærlig behandling, når 14 store, monumentale og moderne samtidsportrætter om tro pryder den imponerende Holmegaard-sal på fornemmeste vis.

Til denne anden rundvisning i rækken zoomes der ind på den nordiske mytologi, når museumsinspektør Berit Christensen med afsæt i udvalgte billeder fra udstillingen fortæller om de store guder og om, hvordan de er blevet ved med at fascinere os. Tag med på en tur tilbage til gudernes tid.

Troens billeder

Troens billeder er en rundvisningsrække, der tager sit afsæt i udvalgte billeder fra udstillingen 'Jim Lyngvild - SOLO'. Én gang om måneden i hele 2021 vil du derfor kunne opleve et nyt perspektiv af tro - fra stenaldertro til kirketro, overtro, folketro, asatro og meget mere - fortalt gennem en eller flere af museets fagfolk.

Rundvisningerne er ikke fortolkninger af Jim Lyngvilds portrætter, men vil i stedet sætte disse i et historisk trosperspektiv.

Prisen inkluderer rundvisning samt efterfølgende adgang til Holmegaard Værk. Vil du ind på museet inden rundvisningen starter, skal der betales særskilt museumsentré.