Omvisning med Per Steen Hesbgaard: I hænderne på Hesbgaard + Peter Stuhr

Kom med en tur i glasmesterens værksted med manden bag de mange fantastiske værker i museets ikoniske Hebsgaard-hal, Per Steen Hebsgaard. Med på rundvisningen er helt eksklusivt også kunstneren bag flere af værkerne, Peter Stuhr.


Undervejs på rundvisningen kommer på en mental tur i Per Steen Hebsgaards fabelagtige værksted, når han øser ud af sin fantastiske viden om glasmaterialets muligheder og begrænsninger. Du vil desuden få en introduktion til udvalgte værker samt høre mere om processen i tilblivelsen af et glasværk - fra kunstnerisk idé til produktion.

Per Steen Hebsgaard er udannet glarmester med bronzemedalje (1967), har opnået kunsthåndværker-prøvens sølvmedalje (1975), tilkendt Thorvald Bindesbøll-medaljen (2009) og er gæsteprofessor på Stockholms Kunsthøjskole samt på Københavns Kunstakademi. Han er desuden udnævnt til ridder af Dannebrogsordenen i 2019.

Peter Stuhr er udannet på 'Det Kongelige Danske Kunstakademi' (1974-1981). I sine tidlige år arbejdede han primært med maleriet som det primære udtryk, men har de senere år også beskæftiget sig med blandt andet skulpturer og installationer til blandt andet Kastrup Lufthavn, Viborg Svømmehal og Statens Skadedyrslaboratorium i Lyngby. Derudover har en lang række udstillinger i Danmarks såvel som Sverige, Norge, Tyskland, Rusland, Polen, England m.fl. bag sig.

Prisen inkluderer rundvisning samt efterfølgende adgang til Holmegaard Værk. Vil du ind på museet inden rundvisningen starter, skal der betales særskilt museumsentré.