Klimasøer, biodiversitet og fugle - en tur i det fri med to fortællere

Klimasøer, biodiversitet og fugle - en tur i det fri med to fortællere

Klimasøer, biodiversitet og fugle - en tur i det fri med to fortællere

Næstved Kommune har indenfor de sidste år etableret flere "klimasøer". Det vil vi godt ud at opleve og høre om. Derfor inviterer Grøn Omstilling lørdag d. 12. juni borgere over 15 år i Næstved Kommune på en klimasøtur.


Turen går til to klimasøer. Den ene er klimasøen ved Stenlængegårdsvej og Ring Øst, som sikrer at der er vand i Ellebækken året rundt. Den anden er klimasøen ved Kristiansholms Plantage, som bremser udledning af næringsstoffer til Smålandsfarvandet.

Der er to fortællere med. Den ene er projektleder Søren Madsen fra Team Vand og Natur i Næstved Kommune. Han er dybt inde i begge projekter og vil fortælle om baggrund, historie og effekt af søerne. Han viser os rundt og forklarer detaljerne. Den anden er Henrik Weidling, som har fulgt hvorledes naturen og især fuglelivet er vendt tilbage og vil fortælle om det liv vi møder på vores vej.

Transport: Pga. Corona foregår transporten i deltagernes egne biler.

Tilmelding: Turen er gratis, men du skal tilmelde dig HER. Tilmelding senest mandag den 7. juni kl. 12. Hvis du bliver forhindret send afbud hurtigst muligt på sms til 4255 1080.

Godt gående: Vi skal gå fra parkeringspladsen ved Bjørnebækken og til naturbasen i Kristiansholms Plantage. Det er en tur på ca. 900 meter. Dvs. at vi skal gå tur-retur 1,8 km.

Medtag: kaffe/tekop - og evt. kikkert og papir og blyant til at notere observerede arter på.