Mit liv som lokalpolitiker - en erindringshistorie

Mit liv som lokalpolitiker - en erindringshistorie

Mit liv som lokalpolitiker - en erindringshistorie

Med udgangspunkt i bogen "Mit Næstved" fortæller Henning Jensen om sit liv som lokalpolitiker og om sin kærlighed til byen.


Henning Jensen flyttede med sine forældre til Næstved som 1-årig, men forlod byen, da han i 1963 fik sin realeksamen fra Lille Næstved Skole. Han var nemlig blevet optaget som Shippingelev hos AP Møller i København.

Efter endt uddannelse vendte han dog tilbage til Sydsjælland, og her tog han en læreruddannelse på Haslev Seminarium, hvorefter han blev ansat på Lindebjergskolen i Næstved.
I sine unge år var Henning Jensen en habil håndboldspiller, og som fløjspiller i HG opnåede han at spille i håndboldens 2. division, der dengang var Danmarks næstbedste række.

I næsten 23 år var Henning Jensen Næstveds borgmester. Den politiske rejse begyndte, da han som ung, nyuddannet lærer i 1973 blev opstillet på Socialdemokratiets liste til byrådsvalget i 1974. Og sluttede med udgangen af 2013. Næsten 40 år i byrådet. Henning Jensen har en fremragende hukommelse, og i bogen "Mit Næstved" beretter han åbenhjertigt og med sans for detaljen om sine mange år i Næstveds politiske centrum.

Henning Jensen overtog borgmesterkæden efter Svend Hansen i 1988, og med bogen gør han status. "Gode år. Krævende år. Sjove år. Først og fremmest dejlige år i befolkningens og mit partis tjeneste", sagde Henning Jensen, da han i 2011 fortalte byrådet om sin beslutning om at forlade borgmesterposten.

For mange borgere er han i tankerne stadig »borgmesteren,« når man møder ham på gaden i Næstved, hvilket man tit gør. Nu kan man møde Henning Jensen som guide i byen med dens middelalderhuse og lange historie.

En ting er sikkert - Henning Jensen er altid god for en hyggelig snak og med sin varme og venlige fremtræden er han en afholdt "borgmester" i Næstved.