Sange til Marie

Sange til Marie

Sange til Marie

Rønnebæksholm, musikerne Ulla Britt Simonsen, Sara Grabow, den urtekyndige Mette Raahauge Themsen og Næstved Bibliotek inviterer til besyngelse og en særlig middag i naturen.


I år kan Rønnebæksholm fejre stedets 700 års jubilæum. Det skal fejres. Derfor har Rønnebæksholm sat gang i initiativet "Sange til Marie", som første gang finder sted onsdag den 15. september. På denne dag kan man opleve nedvaskningen og klargøringen af Marie Tofts Mindesten, og man kan være med til fællessang, vandring, udendørs koncert og mad med årstidens udvalgte råvarer fra Herregårdshaven. Næstved Bibliotek er samarbejdspartner og bidrager med deres lokale viden om Marie Tofts betydning for landskabet og bønderne ved kulturformidler Lea Anna Petersen.

Vi fejrer og mindes, at Marie Toft bl.a. "overdrog ejendomsret, ikke til sit eget, men til sine undergivenes vel" (citat fra mindestenen).

Den lokalt baseret musiker Ulla Britt har i mange år beskæftiget sig med musik for børn i Ulla Abdullas Cocobongoband. Ulla Britt har en passion for at bringe stemmer i spil og være skabende sammen med sit publikum. Med albummet "Nøgen og Natteblind" fra juni 2021 er blikket rettet mod det voksne publikum i tekster om bl.a. Dialog og nærvær.

Sara Grabow er kendt for intime og nærværende koncertoplevelser, hvor hun med sine sange søger at skabe en større kontakt i og imellem mennesker, ved hjælp af stemmens resonans i det omkringliggende rum. Den musikalske filosofi udfoldes på albummet "EneRum" fra 2016 og videreføres på "To i Rummet" fra maj 2021.

Mette Raahauge Themsen har siden barnsben arbejdet med urternes fantastiske egenskaber. Foruden studier i biomedicinsk laboratorievidenskab og urtekundskab har Mette i dag mere end 10 års professionel erfaring med urternes helende og naturlige egenskaber. Mette har sin egen hudplejeserie Bette som også har lokal forankring på Sydsjælland.

Desuden medvirker guitarist og filmkomponist Rune Funch, også kendt fra bandet Vildnis, Lars H.U.G, Jakob og Laura Illeborg m.fl.

"Sange til Marie" vil fremover være saloner, hvor koncertrummet udforskes, medskabelse og musikalske dialoger finder sted.

Dette arrangement er støttet af Slots-og Kulturstyrelsen Kunstneriske Aktiviteter

Book din billet under Billetto her.

Mødested: Parkeringspladsen ved "Skovgrillen".
Ny Præstøvej 310B, Rønnebæk, 4700 Næstved.


Praktisk information:
Vi anbefaler godt fodtøj, varm påklædning og medbring noget behageligt at sidde på udendørs, som f.eks. sammenklappelig stol, tæppe eller underlag, da arrangementet primært foregår udenfor. I tilfælde af betydelig dårligt vejr rykkes arrangementet til Rønnebæksholm.