Josquin 500 oktober festival

Josquin 500 oktober festival

Josquin 500 oktober festival

NEMF markerer den fransk-flamske komponist Josquin des Prez' 500-års dødsdag 22-23. oktober 2021 på Herlufsholm.


Josquin des Prez (1450/1455 - 27 August 1521) betragtes som en af grundlæggerne af den klassiske polyfoni, hjørnestenen i den europæiske musik i renæssancen. Hans omfattende kirkemusik dannede skole for de komponister der fulgte efter ham, men han er også kendt for sine populære, dansante og frivole chancons ofte med meget erotisk indhold. Senere kom det på mode at arrangere Josquins vokalmusik for lut; blandt andet spillede Martin Luther ofte Josquins musik på sin lut i hjemmet. Josquins musik nåede også op til det danske hof under Christian d. 3. hvor den blev særligt brugt i kirkelige sammenhænge. Vi kan godt være stolte af denne forbindelse, som er et udtryk for Danmarks musikalske orientering i denne periode.

Musikken af Josquin og hans samtidige vil blive fremført i både gamle og nye arrangementer af nogle af de førende specialister indenfor den helt tidlige musik i Europa.

Medvirkende ved NEMFs Oktoberfestival 2021;

Katharina Bäuml & CAPELLA DELLA TORRE (D) // Bo Holten & MUSICA FICTA // Andreas Arend (D), lut // RATAS DEL VIEJO MUNDO // Herlufs Vokaler & Karsten Gyldendorf //

NEMF CONTINUO med Hanna Thiel, gambe & Søren Glerup Hansen, orgel.