Troens billeder: Bibelhistorier

Kom på den syvende rundvisning i rækken 'Troens billeder', når der zoomes ind på kirketro, kristendom og bibelhistorier sammen med museumsinspektør, Berit Christensen.


Kom på rundvisning i bibelhistorier, når Holmegaard Værk i anledning af udstillingen 'Jim Lyngvild Solo' inviterer til syvende udgave i rundvisningsrækken 'Troens billeder'.

Tro har alle dage været en del af den menneskelige natur. Fra troen på shamanisme i stenalderen til troen på nordiske guder i vikingetiden over folketro, kristendom, sagn og myter. Med udstillingen 'Jim Lyngvild - SOLO' bliver trosperspektivet taget under kærlig behandling, når 14 store, monumentale og moderne samtidsportrætter om tro pryder den imponerende Holmegaard-sal på fornemmeste vis.

Til denne syvende rundvisning i rækken zoomes der ind på den kirketro, kristendom og bibelhistorier, når museumsinspektør, Berit Christensen, med afsæt i udvalgte portrætter fra udstillingen, fortæller om hvordan Lyngvild har ladet sig inspirere af både det gamle og det ny testamente. Nyd billederne og hør om, hvordan man gennem historien har fremstillet det guddommelige.

Troens billeder
Troens billeder er en rundvisningsrække, der tager sit afsæt i udvalgte billeder fra udstillingen 'Jim Lyngvild - SOLO'. Én gang om måneden i hele 2021 vil du derfor kunne opleve et nyt perspektiv af tro - fra stenaldertro til kirketro, overtro, folketro, asatro og meget mere - fortalt gennem en eller flere af museets fagfolk.

Rundvisningerne er ikke fortolkninger af Jim Lyngvilds portrætter, men vil i stedet sætte disse i et historisk trosperspektiv.

Prisen inkluderer rundvisning samt efterfølgende adgang til Holmegaard Værk. Vil du ind på museet inden rundvisningen starter, skal der betales særskilt museumsentré.

Praktisk info
Adresse: Holmegaard Værk, Glasværksvej 55, 4684 Holmegaard, Fensmark.
Mødested: Foran sofaen i foyeren
Dato og tid: 09. december 2021, 17.00 - 18.00
Alm. billetpris: 150 kr. (efterfølgende entré til museet inkluderet i prisen)
Næstved Museumsforening billetpris: 125 kr. (efterfølgende entré til museet inkluderet i prisen)
Årskortholder billetpris: 50 kr.

Museumsforeningskort / årskort skal kunne fremvises ved ankomst.

Eventuelt overskydende billetter sælges i døren på arrangementsdagen. Vi kan ikke garantere, at der er billetter i overskud, når du ankommer. Derfor anbefaler vi, at du køber din billet i forsalg, så du er sikker på, at du ikke møder op forgæves.

Restaurant Holmegaard - en gastronomisk perle et stenkast fra museet
Husk at du enten før eller efter arrangementet kan bestille bord på Restaurant Holmegaard, der ligger placeret i det tidligere bryghus og gamle smedje blot et stenkast fra museet og oser af historie.

Hver torsdag holder restauranten aftenåben indtil klokken 21.00, hvor der serveres klassiske retter såsom wienerschnitzel og bøf-bearnaise. Se mere på https://www.museerne.dk/holmegaard-vaerk/restaurant/.