Designs til hverdagen

Tag på en spændende tur rundt på museet sammen med direktør, Keld Møller Hansen, og bliv klogere på hvordan en spæd idé om et folkeligt designmuseum blev til det, der idag er Holmegaard Værk.


Selvom mange måske først og fremmest forbinder Holmegaard med kunstglas, er det faktisk emballageglassene, der er rygraden i Holmegaard Glasværks produktion, og i de første mange år af glasværkets levetid var flasker det eneste, der bliver lavet. Derfor omgiver de fleste sig også dagligt med Holmegaard-glas - måske helt uden at vide det.

På denne rundvisning drejes fokus væk fra de mindeværdige kunstglas, når museumsinspektør, Joachim Allouche, giver en guidet tur i designs til hverdagen. Hør blandt andet historien om den ikoniske ottekantede ketchupflaske, som Jacob E. Bang designede til Bänke i 1936 eller bliv klogere på de mange flasker, som er blevet produceret i årenes løb og tæller alt fra øl- til snapse- og vinflasker - og alt derimellem.

Praktisk info
Adresse: Holmegaard Værk, Glasværksvej 55, 4684 Holmegaard
Mødested: Foran sofaen i foyeren
Dato: 31. august 2022
Tidspunkt: 15.30 - 16.30
Pris: 50 kr. + alm. museumsentré (kan købes i forsalg eller i døren på dagen)

Museumsentréen kan anvendes hele dagen på Holmegaard Værk inden for museets almindelige åbningstid.

Der er et begrænset antal pladser til omvisningen. Eventuelt overskydende billetter sælges i døren på arrangementsdagen. Vi kan ikke garantere, at der er billetter i overskud, når du ankommer. Derfor anbefaler vi, at du køber dine billetter i forsalg, så du er sikker på, at du ikke møder op forgæves.