Rønnebæksholm omvisning: Historie, Park og Have

Rønnebæksholm omvisning: Historie, Park og Have

Rønnebæksholm omvisning: Historie, Park og Have


Besøg Rønnebæksholm, i Næstved henover sommeren og kom på omvisning med afsæt i Rønnebæksholms berigende historie, park og have.

Rejs tilbage i tiden og hør blandt andet historien om Marie Toft og N.F.S Grundtvig, som på hver deres måde var banebrydende i deres samtid og en vigtig fortælling i Rønnebæksholm mange lag af fortællinger og Næstveds lokalhistorie. Omvisningen byder på et visit rundt i Parken, Haven og Venligheden, som Marie Toft opførte som en digterpavillon til Grundtvig. I dag har kunstnerduoen Randi & Katrine skabt en totalinstallation i rummene og en stor portal fra Venligheden ind i Haven.

Omvisningen starter på gårdspladsen ved den hvide hovedbygning, hvor du vil blive mødt af Rønnebæksholms kunstformidler og omviser Stine Lundberg Hansen. Den afsluttes i Haven, hvor du kan opleve Haven og en af de fem lytteposter i Rønnebæksholms Lydpark. En lydpark om Marie Toft og N.F.S Grundtvig, der er skabt i samarbejde med forfatter Ida Marie Hede, lokale kor, musikerne Anders Mathiasen og Niels Lyhne Lykkegaard, hvor ord, sang og sted sættes i spil og smelter sammen.

Udvid dit besøg ved efterfølgende at opleve den aktuelle udstilling You Might Wanna Stay Over af Ursula Reuter Christiansen og Adam Christensen eller gøre brug af cafeen i Rønnebæksholm kunsthal.

Omvisningen kræver tilmelding og koster 55 kr. Børn og unge under 18 år går gratis med og kræver ingen tilmelding.

Bestil din billet her.